Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Punts lila, bus llançadora i formació a balls i barres, eixos per prevenir agressions sexistes

El Servei d’Igualtat ha activat el dispositiu de Punts Liles aquesta festa major per informar, prevenir i atendre les actituds masclistes i comportaments sexistes i lgtbifòbics en els espais públics

La Festa Major d’enguany comptarà amb dos Punts Liles fixos cada dia i dues parelles itinerants que s’aniran desplaçant per tots els espais festius Aquests punts estaran actius entre els dies 28 d’agost i 2 de setembre de les 11 de la nit a les 6h de la matinada. La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, apunta com enguany han treballat de forma coordinada amb la barraca.

Novament es comptarà amb un Punt Lila diürn, el dia 30 d’agost, a la diada castellera. A banda de a la plaça Penedès, on estarà instal.lat un dels punts, n’hi haurà també el 28 d’agost a la plaça Sant Joan, el 29 a la zona esportiva, el 30 i 31 a la plaça Sant Joan, l’1 al parc tívoli, el dia 2 a la plaça Jaume I.

També s’ha contractat un servei de bus llançadora que farà un itinerari circular, de dos quarts de sis de la matinada a les sis del matí, i sortirà del carrer General Prim/Font dels Alls en direcció a la zona esportiva cada hora.

Així mateix, prèviament al desplegament dels Punts liles els dies festius, s’ha realitzat diverses formacions adreçades a totes les persones que formen part de la Festa Major. Aquesta formació és de caràcter obligatori si es vol optar a portar una barra. Ho explica la cap del servei d’igualtat, Eva Millas.

Enguany la resposta a aquesta formació ha estat bona, però alguns anys s’havien trobat amb persones que els hi generava dubtes.

Pel que fa als balls, el protocol també estableix obligatorietat a la formació.

El Nil Solé treballarà en una de les barres de festa major i ha estat present a la formació.

Per part del Ball de Cotonines Maria Alvarado apunta que és essencial explicar que les agressions no es donen només en un context d’oci nocturn.

Des de l’empresa Plataforma de Comunicació, encarregada de gestionar els Punts Liles, Verónica Martínez apunta com és important fer pedagogia en els diferents tipus d’agressions.

Enguany els Punts Liles disposaran de marxandatge nou, amb material de sensibilització i informatiu i, també com a novetat, es posarà en marxa també un Punt Lila digital, com una millora de l’aplicació mòbil Seguretat Ciutadana, que permet alertar de forma immediata la Policia Local en cas d’agressió o robatori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: