Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Loreto F. Imaz protagonitza el concert d’orgue de Festa Major

Loreto F. Imaz protagonitza el concert d’orgue de Festa Major

Aquest cap de setmana tindrà lloc el proper concert d’orgue a Vilafranca.

El concert està organitzat per Amics dels Orgues de Vilafranca conjuntament amb l’Associació Catalana de l’Orgue en el marc del 43è Cicle Els Orgues de Catalunya. Serà el diumenge a les 19:30 a la Basílica de Santa Maria a càrrec de l’organista i clavecinista basca Loreto F. Imaz, catedràtica emèrita d’orgue del Conservatori Superior de Sant Sebastià. El concert està inclòs al programa d’actes previs a la Festa Major, donant el tret de sortida a la participació de l’orgue en la Festa Major i al mateix temps forma part del prestigiós cicle de concerts Els Orgues de Catalunya, que se celebra cada estiu arreu del país com una mostra dels instruments més destacats del nostre patrimoni organístic i en el qual l’orgue de Santa Maria hi és present des de la seva restauració.
Loreto Fernández Imaz té una àmplia trajectòria de més de 40 anys com a organista i clavecinista oferint concerts arreu, realitzant nombrosos enregistraments i formant diverses generacions de músics com a catedràtica al Conservatori Superior de Donosti-Sant Sebastià.
A l’orgue de Santa Maria, oferirà un recital amb obres d’autors molt variats dels segles XIX i XX, els francesos Camille Saint-Saëns, Louis Vierne i Jacques Charpentier, els alemanys Johannes Brahms, Max Reger i els bascos Joaquín Pildain i Jesús Guridi. D’aquest últim interpretarà el Tríptico del Buen Pastor, obra monumental, fita de la música espanyola del segle XX. El concert serà d’entrada lliure amb una aportació econòmica voluntària per contribuir al manteniment de l’orgue.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: