Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les campanes del campanar de Santa Maria tornaran a repicar durant l’Entrada de Sant Fèlix

Les quatre campanes més grans del campanar de la basílica de Santa Maria tornaran a repicar en el moment de l’Entrada de Sant Fèlix 84 anys després de la darrera referència escrita.

Després d’un estudi, s’han trobat referències descriptives de l’Entrada de Sant Fèlix dels anys 1884 i 1939 on s’esmenta que les campanes repicaven quan la imatge del patró arribava a la plaça de Jaume I un cop acabada la processó del dia 30 d’agost. Tot i això, no es descarta que repiquessin durant més anys.

La iniciativa pretén recuperar aquest aspecte, que segons els impulsors simbolitza el punt culminant de la Festa Major vilafranquina, l’Entrada de Sant Fèlix, on tot esclata arran de l’arribada de la imatge del patró a la basílica de Santa Maria. També s’esmenta que la incorporació del repic de campanes oferirà una major solemnitat i protocolarietat a l’acte.

La iniciativa servirà enguany com a prova, i si tot funciona correctament, es preveu mantenir-la de cara a pròximes edicions de l’Entrada de Sant Fèlix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: