Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Bisbal mostra la seva duresa

Els Verds no poden encara amb el 4d9fa però surten d’una de les places més exigents amb els dos castells bàsics de 9 i sense caure, igual que la Joves, mentre que la Colla Vella carrega el 3 i 4d9f

La Bisbal del Penedès ha viscut aquest dimarts al migdia la seva tradicional diada castellera, on quan falten 15 dies per Sant Fèlix s’han vist les cares Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Joves de Xiquets de Valls. Ha estat una jornada molt dura i llarga, amb diversos peus i intents desmuntats i també caigudes.

Els Castellers de Vilafranca no poden amb el 4d9fa, però no cauen

Els Castellers de Vilafranca arribaven a la Bisbal un xic tocats, sobretot emocionalment, després que la diada de dissabte a la tarda a Cal Figarot no sortís com s’esperaven, amb una caiguda ben lletja del 4d9fa i amb intent desmuntat de la td9fm. Però els Verds es van recuperar després amb els dos bàsics de 9 i, per tant, la Bisbal servia per mostrar que el del Figarot havia estat un entrebanc ja superat.

Els Castellers de Vilafranca van començar la diada a la Bisbal amb un 4d9f amb diverses cares noves, un castell que es va tancar una mica i es va deformar un xic amb l’arribada del pom de dalt però que van descarregar amb serenor. En segona ronda van apostar pel 3d9f – que mira cap a un pis més per Sant Fèlix, o potser abans-. Un castell també amb moltíssimes cares noves que va pujar després de la caiguda de la Vella amb el mateix castell i, per tant, un xic nerviós però que van descarregar mostrant el seu domini.

En tercera ronda, els Verds van anunciar el 4d9fa a un quart de tres del migdia. El cap de colla, Sisco Benet, va reconèixer que ell tenia dubtes però que la colla li havia demanat perquè li tenia moltes ganes. I, per tant, endavant. La construcció, però, va pujar incòmode i conscients com era d’important era no caure, van tirar-la avall. Però després, quan ja eren les tres del migdia, hi van tornar davant la sorpresa de tothom i mostrant l’ADN ambiciós al màxim dels Castellers de Vilafranca. Però el castell tampoc tenia bones mides i finalment, tot just abans de carregar el quatre, es va decidir tornar a tirar avall. Nou intent desmuntat, doncs, de 4d9fa.
En cinquena ronda els vilafranquins van descarregar un quatre de vuit amb agulla que els va fer patir una mica i, en ronda de pilars, van completar el de set amb folre.

Colla Joves sense 4d9f

La Colla Joves Xiquets de Valls ja havia anunciat que no faria un pas més fins a Sant Fèlix i, per tant, amb prudència van signar en primera ronda un treballat 3d9f, que els va fer patir més del que esperaven. En segona ronda, després de dos peus desmuntats, van tirar amunt el 4d9f però el van baixar amb sisens col.locats i, en tercera ronda van decidir fer un pas enrere i completar un excel.lent 5d8. Però desprès van decidir tornar-hi en quarta ronda amb el 4d9f, que van poder descarregar al límit amb crits eufòrics de “i tot descarregat”. Finalment van tancar la diada a les quatre de la tarda amb el pilar de sis.

A la Colla Vella se’ls complica la diada

Després d’una caiguda del 9d7 amb despenjament dels poms de dalt diumenge a Valmoll – que després van completar- la Colla Vella arribava a la Bisbal amb la intenció dels dos castells bàsics de nou i la incògnita era si farien un pas més amb la gamma extra. Però no va ser així i, de fet, la diada se’ls va complicar de valent. En la primera ronda van carregar el 3d9f, que els va caure quan la canalla tot just començava a baixar. Seguidament la Colla Vella va deixar en carregat també el 4d9f, després d’un peu desmuntat i d’un intent desmuntat. I finalment els rosats, després doncs de dues caigudes, van descarregar en quarta ronda el quatre de vuit amb el pilar i van tancar amb el pilar de 7 amb folre.

Fotografia: Castellers de Vilafranca

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: