Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca descarreguen el primer 3d10fm de la temporada

Els Verds, com ja van fer ahir amb els dos castells de nou simultanis, aquest dimecres han tornat a obrir plaça amb la millor de les notícies.

Han carregat i descarregat la primera construcció de 10 pisos de la temporada castellera. Ha estat un 3d10 que ha pujat molt bé, però en el moment de muntar cassoleta i enxaneta s’ha començat a complicar i la baixada ha estat èpica, recollint l’eufòria de tota la colla i tota la plaça. Una plaça que com cada any era plena de gom a gom i que ha arrencat amb un fort aplaudiment.
La segona colla en actuar ha estat la Joves de Valls, que ha començat amb prudència amb el 3d9f, que han desmuntat en el primer peu. A la segona ha estat la veçuda i la Joves ha pogut descarregar amb solvència aquesta construcció.
Per la seva banda la Vella de Valls ha optat per obrir amb un castell clau, amb un gamma extra com és el 4d9f i l’agulla. Han desmuntat un primer peu i a la una i vuit minuts del migdia han tirat endavant la construcció. També a la segona ha anat la veçuda i l’han pogut descarregar, no sense patiment per part dels pilaners.
Tancaven ronda els Minyons de Terrassa que també han volgut obrir la seva diada amb un gamma extra. En aquest cas amb la T9fm. Un castellàs que han tirat a la primera. Una Torre que, tret d’algun tremolor a la baixada de la canalla, han descarregat molt bé. Una primera ronda amb tres gamma extra descarregats i sense cap caiguda, que potser ni els més optimistes haurein imaginat.
Després d’un incident amb una baralla de dues persones amb castellers de la Colla Joves, que ha aturat la diada, i en el que ha fet falta l’actuació de la policia local per fer fora els dos individus de la plaça, ha començat la segona ronda.
Ha començat amb intensitat per part del Verds amb el 4d9f i l’agulla. L’han alçat a la primera. Ha pujat amb mides bones i bon ritme. L’han carregat bé i quan semblava que el podien descarregar ha saltat el pilar.
Tot seguit la Joves ha presentat el seu primer gamma extra, ni més ni menys que el 4d9 sf. Una construcció que han tirat a la primera. I que han carregat bé. Amb l’enxaneta a dalt el castell s’ha tancat i a la baixada ha començat a patir de valent. L’han defensat fins al final com només les colles de Valls saben fer i han descarregat una construcció espectacular.
La Colla Vella no ha estat menys en el festival de grans castells per la diada i a segona ronda han portat a plaça la Torre de 8 sf. Castell que ha pujat a la primera. Ha pujat lent però segur fins que s’ha col.locat la cassoleta. A partir d’aquí han començat els tremolors, això ha generat dubtes a l’enxaneta que finalment a tirat amunt i l’ha carregat, però tot seguit la construcció s’ha trencat.
Per tancar la segona ronda els Minyons de Terrassa han presentat un altre gran castell. El 5d9f. Han desmuntat un primer peu. El segon l’han tirat amunt. Però en pocs segons l’han tirat avall , desmuntant l’intent.
La tercera ronda ha començat amb els vilafranquins amb més gamma extra. Una constucció que només s’ha vist una vegada a la història, també per part dels Verds l’any 2012. Un 7d9f. Una construcció mastodòntica que, tot i els dubtes inicials, han donat per bona a la primera. Però just començar a sonar gralles han optat per demuntar i deixar-la en intent.
La Joves ha presentat el seu segon gamma extra de la jornada amb el 5d9f. Castell que ha pujat molt bé, s’ha carregat amb solvència i que a la baixada s’ha ensorrat d’una rengla.
Desprès de la caiguda de la torre la Vella ha optat per la prudència i ha presentat en tercera ronda el 4d9f. Castell que dominen i han descarregat sense problemes.
Per tancar ronda els Minyons han tornat a plantar el 5d9f. En aquesta ocasió ha pujat prou bé, però amb la relliscada d’una cassoleta i la indecisó de la canalla el castell s’ha fet llarg i finalment s’ha ensorrat.
A la quarta ronda quedaven dues colles per completar els tres castells. El Verds i els Minyons.
Els de Vilafranca hi han tornat amb el 7d9f. L’han tirat a la primera. Ha pujat bé, però és un castellàs difícil de completar. S’ha carregat i la descarregada ha fet patir molt. L’han defensat fins al final i han aconseguit completar una diada amb dos castells de gamma extra de gran dificultat descarregats i un de carregat.
Els de la colla Joves han aprofitat ronda per acabar la seva diada amb un altre gamma extra com és el pilar de 8fm. Un pilar defensat que han descarregat completant un magnífic Sant Fèlix.
Una colla Joves que ha sortir de Vilafranca especialment contenta també en veure que a la quarta ronda la Vella completava l’actuació amb el pilar de 7f.
Als Minyons encara els quedaven deures pendents per completar tres castells. A la quarta ronda han fet el 3d9f.
La cinquena ronda ha començat amb el Pilar de 8fm dels Castellers de Vilafranca, que amb la seva descarregada han completat la millor actuació d’aquest Sant Fèlix.
Als Minyons encara els quedava un castell pendent i a quarts de cinc de la tarda, amb una plaça que s’ha anat buidant, han plantat el 4d9f i han renunciat al pilar de mèrit, fent un pilar de cinc de comiat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: