Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els balls de la Festa Major dels petits recuperen la participació prepandèmia

La majoria de balls estaran assajant fins el 24 d’agost pels carrers i places de Vilafranca, excepte el ball de Diables que ho faran com a darrer dia el 25 d’agost

A principis de juliol començaven els assaigs d’alguns dels balls de la Festa Major de Vilafranca però a mitjans d’agost ja ho fan la seva totalitat. Primer assagen els petits i a continuació els grans. Pel que fa als balls de la Festa Major dels petits, tal i com explica la tècnica de cultura Lidia Romeu, enguany s’han recuperat les xifres de participació d’abans de la pandèmia.

Des de cultura estan molt contents de tornar a la normalitat, però també ho estan al Ball de l’Àliga que per primer cop han omplert l’aforament abans que cap altre ball. Ho explica la membre del ball Anna Oliva. Oliva explica que enguany han plantejat els assaigs diferenr a altres anys.

Compten amb 11 balladors, la majoria són nous però hi ha 2 que repeteixen. Un d’ells és el Biel Criado que explica les seves sensacions a pocs dies per Festa Major.

El Drac, aquest any, ha incorporat un dia més d’assaig i en total assajaran 3 dies. El Xavi Alargo és portador del drac i acompanya als més petits aquests dies.

L’Arnau Garcia fa tres anys que va entrar a formar part del Drac i n’està molt content.

Ha participat en altres balls com el Serrallonga o els nans però, ara per ara, es queda amb el drac. Ens explica què té d’especial.

La majoria de balls estaran assajant fins el 24 d’agost pels carrers i places de Vilafranca, excepte el ball de Diables que ho faran com a darrer dia el 25 d’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: