Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El dia 2 de setembre se celebra la cinquena edició de la Sardana Blanca

El proper dissabte i dins els actes de la Festa Major a partir de dos quarts de nou del vespre la plaça de la Vila acollirà la cinquena edició de la sardana blanca, enguany dedicada als menuts i joves

L’acte l’organitza l’escola de sardanes Visca del Casal de Vilafranca amb els suport dels administradors i l’Ajuntament de Vilafranca i la col·laboració de la confederació Sardanista de Catalunya, Òmnium Cultural i l’ANC.
Començarà amb el pregó de la Sardana, a càrrec del president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Xavier Tresseras, que donarà pas a la vetllada popular oberta i que es recomana anar de vestit blanc. Serà la primera vegada a Catalunya que es fa el pregó de la sardana.
El moment àlgid serà quan els sardanistes de tot Catalunya sortiran a la plaça fent el galop per omplir la plaça amb anelles, tot ballant i reivindicant que la Unesco declari la sardana Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat en suport a la cultura i la llengua catalana.
La música anirà a càrrec de la cobla vilafranquina Catània que oferirà un repertori amb, entre d’altres, Camí de la Unesco d’Anna Abat, Martí Sardana Groga, de Ramon Soriano i també la sardana del mestre vilafranquí Francesc de Paula, estrenada l’any 1926, La Festa Major de Vilafranca amb fragments de Goigs i balls.
Aquest any s’espera superar l’assistència, tant de sardanistes com de públic, de les edicions anteriors.

Notícies relacionades

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: