Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El cicle Paraules als Claustres ha homenatjat el poeta i pintor Albert Ràfols Casamada

El cicle Paraules als Claustres ha homenatjat el poeta i pintor Albert Ràfols Casamada

Divendres al vespre al Claustre de Sant Francesc, i en el marc del cicle Paraules als Claustres, es va poder gaudir de l’espectacle poètic musical ‘Altres lletres dibuixen els camins de la paraula’.

El muntatge, amb Carme Canet i Aina Girbau a la dramatúrgia i interpretació, i Ferran Cullell al piano; volia ser un homenatge a l’artista complet que va ser Albert Ràfols Casamada en el centenari del seu naixement. De la generació d’artistes formada durant els primers anys de la postguerra, la seva obra va ser punta de llança en el procés de renovació plàstica i cultural de la Catalunya del franquisme i una peça fonamental que va contribuir a renovar, dinamitzar i construir un nou ambient cultural modern i més lliure. A més, el seu esperit inquiet el va portar a desenvolupar una extensa i estimable producció literària que va dels dietaris personals a la creació poètica i l’assaig.

Carme Canet, periodista i actriu, destacava que havien volgut captar aquesta connexió entre la pintura i la poesia de Ràfols Casamada.

L’espectacle ‘Altres lletres dibuixen els camins de la paraula’ difon la paraula poètica de l’artista amb les músiques que escoltava mentre treballava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: