Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds descarreguen la torre de nou i el pilar de vuit amb folre i manilles a Vilanova

Els Verds van completar també el primer 9d8 i un altre 4d9f a la diada de les Neus

Els Castellers de Vilafranca van actuar dissabte a la tarda a la diada de les Neus de Vilanova, al costat de la Jove de Tarragona, la Joves de Valls i els Bordegassos de Vilanova. Els de Vilafranca ja fa anys que tenen la diada de Vilanova marcada en el calendari com un punt d’inflexió. Enguany el seu objectiu principal a la capital del Garraf era descarregar la torre de 9 amb folre i manilles, que enguany se’ls estava resistint més del que és habitual. A Altafulla, fa quinze dies, intent desmuntat quan ja era gairebé tota a dalt, i a Mataró, la setmana passada, carregada.

A Vilanova era el dia. I, per aquest motiu, confiant plenament en el castell, els vilafranquins van tirar la torre en primera ronda i la van mostrar tal com la saben, descarregant-la amb solvència.
En segona ronda, els verds van decidir estrenar el 9 de 8 –el fan amb una única enxaneta–, un castell llarg i feixuc que van poder completar sense problemes. I, quan va arribar la tercera ronda, en un principi van anunciar el 3d10fm però, finalment, van canviar d’opinió i van tancar les rondes de castells amb el 4d9f Per acabar d’arrodonir una gran diada van descarregar el segon pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada. El cap de colla dels Verds, Sisco Benet, es mostrava satisfet per haver-se tret l’espineta de la torre

Pel que fa a la resta de colles, la Jove de Tarrgona va estrenar el 4d9f, que va arribar després del 3d9f i van tancar la diada amb el 5d8. La Joves de Valls va descarregar el 3d9f, el 5d8 i el 4d8 i els Bordegassos de Vilanova van signar la seva millor actuació de la temporada amb el 5d7, la primera torre de 7 i el 7d7.

Imatge: Castellers de Vilafranca

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: