Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercat dels dissabtes manté el nombre de visitants a l’estiu, tot i que canvia el perfil

Amb l’arribada de l’estiu normalment baixa una mica el nombre de clients al mercat dels dissabtes i es nota més presència de turistes.

Entre els paradistes, la sensació sempre és que a l’estiu baixa una mica el nombre de clients, i que també en canvia el perfil. La Montserrat Via és la responsable d’una parada de verdures i hortalisses que ja era a la plaça Constitució cantonada carrer dels Ferrers quan la regentava la seva àvia.

Hi ha productes que es venen més a l’hivern que a l’estiu, com podria ser la mel. El responsable de Mas Buret, Josep Maria Oliva, explica que no noten una baixada de clients a l’estiu, però sí un canvi del perfil. Amb més turistes.

Des del seu punt de vista, hi ha una tipologia de client ja fidel als mercats, i cada cop amb la incorporació de gent més jove.

Els clients habituals continuen acostant-se al mercat a comprar productes, en molts casos d’alimentació. L’Àngels Arenas hi troba les mateixes parades des de fa anys.

Hi ha zones, com les del carrer de la Cort, en que les paredes es mantenen també històricament, i en molts llocs vinculades a comerços tradicionals.

Un altre paradista també habitual al mercat és l’Ernesto, de ‘La sonrisa de la aceituna’ a la plaça de Sant Joan. Ell comenta que el de Vilafranca és un bon mercat, però que d’uns anys ençà troba a faltar continuïtat entre les parades, sobre tot en aquest espai del centre.

En el seu cas també es valora positivament el fet que des de l’Ajuntament se’ls doni facilitats a l’hora de muntar, desmuntar, recollir les deixalles del mercat.

En general, com amb la resta de productes, els del mercat també han anat apujant preus aquests darrers anys a causa de les pujades dels costos energètics i altres elements bàsics per poder-los comercialitzar. Des del mercat els paradistes, sobre tot els de l’alimentació aposten per la qualitat i la proximitat com a reclams per mantenir la seva clientela.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: