Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercat del dissabte ha notat aquest estiu una certa davallada de compradors

Malgrat el creixent interès per els productes de proximitat, els paradistes de fruites i verdures del mercat dels dissabtes els paradistes consideren que aquest estiu ha estat un xic més fluix.

L’estiu acostuma a ser una època de l’any amb molts alts i baixos en totes les activitats, i el mercat dels dissabtes a Vilafranca no n’és una excepció. Aquest estiu l’afluència de compradors en les parades de fruita i verdura ha estat irregular, i alguns dels paradistes més veterans comenten que s’ha notat una certa davallada. La Trini Baquès, de La Bleda, fa 55 anys que ofereix les seves fruites i verdures collides al mercat, tant els dissabtes com a la plaça de Sant Joan de dilluns a divendres. Comenta qye ha notat molta diferència pel que fa a compradors entre els dos mercats, amb major presència en el dels dissabtes.

Des del seu punt de vista, tot i una menor presència de compradors, en aquests moments hi ha un major interès per els productes de proximitat.

Al mercat del dissabte hi ha paradistes que venen de més lluny, com la Glòria Carreras, de Santa Oliva, i el Josep Papió del Baix Camp. Ambdós són del parer que l’estiu ha estat fluixet, ja que molta gent ha aprofitat que ja es podia sortir sense restriccions després de dos anys per marxar.

Com en molts altres productes, sobre tot els de la terra, la sequera i les altes temperatures dels darrers mesos també els han afectat, i en algun cas fins i tot pot haver-hi menys producció. Enciams i mongetes per exemple han patit força.

Aquesta situació, sumada a les pujades dels costos de producció en general i també a un augment de preu de planters i llavors, acaben comportant que els preus de fruites i verdures al mercat també hagin pujat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: