Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Vernet, nou alcalde de Sant Sadurní

El cap de llista i candidat per ERC ha estat elegit en el ple de constitució del nou consistori, que ha tingut lloc al celler de la Fassina de Can Guineu.

Aquest dissabte al migdia el celler de La Fassina es va omplir de gom a gom per presenciar la constitució del nou consistori sadurninenc pel mandat 2023-2027 i l’elecció de Pere Vernet com a alcalde, amb els vots d’Esquerra Republicana de Catalunya, força més votada a les darreres eleccions, i Sant Sadurní en Comú. Després de comprovar les credencials, van prendre possessió del càrrec de regidors del consistori, 6 per Esquerra Republicana de Catalunya, 4 per Junts, també 4 pel PSC, una regidora de la CUP, una del PP i una dels Comuns. En total sis dels disset regidors s’estrenen en el consistori sadurninenc per al mandat 2023-2027, atès que Xavier Rodríguez de Junts per Sant Sadurní, que anava tercer de la llista, va decidir no prendre possessió de l’acta de regidor.
Posteriorment, es va dur a terme la votació per a l’elecció del nou alcalde. En aquest cas, Pere Vernet va obtenir set vots, amb els suports del seu grup, i el de la regidora de Sant Sadurní en Comú, i va ser proclamat alcalde pel fet d’haver estat la força més votada.
En la segona part de l’acte els portaveus de les sis formacions que conformen el consistori sadurninenc van pronunciar el seu discurs.
Arantza Molina, en nom de Sant Sadurní en Comú va manifestar que han optat per donar suport a un govern que faci polítiques d’esquerres. Una política progressista i amb la força més votada, que creien que era el més just.
Mar Guirao, nova cap de llista del PP i que s’estrena com a regidora de l’Ajuntament, va agrair la confiança que els ha fet augmentar de vots.
Des de la CUP, formació que ha perdut un regidor a les darreres eleccions, qui continua com a cap de llista, Arantxa Fernández va reflexionar sobre el resultat de les eleccions, sobretot a instant a tots els partits a reflexionar sobre la baixa participació en les eleccions i a canviar aquesta dinàmica.
Pedro Campos, portaveu del PSC, va lamentar que el nou mandat tingui un govern en minoria, perquè el mandat ha de fer front a projectes molt importants, però que van amb 10 anys de retard, i altres projectes que no poden esperar per posar-se en marxa.
El cap de llista de Junts per Sant Sadurní i fins ara alcalde, Ton Amat, va fer una intervenció molt crítica amb el fins ara soci de govern, a qui ha retreure no posar els interessos de Sant Sadurní per davant dels interessos de partit.
Finalment , Pere Vernet, nou alcalde de Sant Sadurní, va tancar l’acte agraint el to de totes les intervencions i les ganes de construir des de la complicitat i la confiança que van mostrar gairebé tots els grups.
També va dir que intentaran refer ponts.
També va afegir que assumeixen el lideratge avalats pels resultats de les darreres eleccions municipals, assumint el compromís de seguir treballant per totes i cadascuna de les veïnes i veïns de Sant Sadurní.
En els pròxims dies es formarà el nou govern, en un consistori integrat per onze dones i sis homes, i s’anunciarà el cartipàs municipal, amb l’organització i distribució de regidories de l’executiu local. Cinc dels 17 regidors s’estrenen en aquest nou consistori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: