Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dia Internacional per a l’Alliberament LGBTIQ+ a Vilafranca

El dia 28 de juny es commemora el Dia Internacional per a l’Alliberament LGBTIQ+, dedicat a totes les persones del col·lectiu que van liderar la revolta de Stonewall l’any 1969.

Es va desencadenar l’activisme contra la discriminació, fartes de la repressió policial i de l’exclusió social que patien per formar part del col·lectiu.

El 28J s’ha convertit en un dia de reivindicació del dret de les persones a ser lliures de viure la seva identitat amb plenitud, sense haver de patir desigualtats, discriminacions o violències per raó d’orientació, identitat o expressió de gènere.

En motiu de l’efemèride, dimecres 28 de juny, els actes a Vilafranca van engegar amb la lectura del manifest pels drets del col·lectiu a càrrec de l’activista Alexis Cruz i el parlament de la regidora d’igualtat, Montse Arroyo. Arroyo posava en valor la importància de reivindicar, ara més que mai, tots els drets aconseguits fins ara.

A més de la lectura del manifest, a la plaça de la Vila, es va representar l’obra de teatre d’improvisació interpretada per la companyia Improderadas.

Un dels objectius d’enguany és apropar les activitats del col·lectiu LGTBIQ+ a tots els públics amb actes que es duran a terme al llarg de tota la setmana.

Dijous 29 de juny, a les 20.15h, a la Sala Zazie, es projectarà la pel·lícula La amiga de mi amiga, dirigida per Zaida Carmona, una comèdia que tracta diferents històries d’amor interrelacionades amb protagonistes lesbianes.

L’espectacle serà dissabte 1 de juliol, a les 12h, al Claustre de Sant Francesc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: