Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La seu de la URV a Vilafranca celebra el dia de la infermeria amb la mirada posada en el futur

A punt de tancar el primer curs del cicle d’infermeria que s’imparteix a Vilafranca, des de la Rovira i Virgili en fan una bona valoració mentre preparen ja el proper curs.

La degana de la facultat d’infermeria de la URV ha president els actes que s’han fet a Vilafranca per tal de commemorar aquest dia internacional de la infermeria. Dolors Burjalés ha aprofitat també per fer una balanç del que ha estat aquest primer curs del grau d’infermeria en aquesta seu, tot apuntat que totes les sensacions i inputs són positius. Tant des de la Universitat i els docents, com dels 40 estudiants que conformen la primera promoció.

Aquest 2023 el lema del dia de la infermeria és ‘Les infermeres el nostre futur’, i Burjalés remarca que cada cop la societat és més conscient del paper que duen a terme aquests professionals de la salut. Cal però donar-los més visibilitat i que tinguin més presència quan es parla de polítiques de salut.

La coordinadora d’aquest cicle a la seu de Vilafranca és la doctora Rosa Raventós, que també es mostrava molt satisfeta de com ha anat aquest primer curs. Apuntava que ara al juny els alumnes aniran a fer les pràctiques, i que s’aprofitarà per fer les obres necessàries per poder acollir l’any vinent els 40 alumnes de segon, i els 40 nous que entraran de primer.

Fa uns dies van fer unes jornades de portes obertes que van tenir molt d’èxit. Raventós apunta que si poguessin oferir més places les omplirien.

Un dels reptes a l’hora de posar en marxa aquestes estudis era la seva integració i coordinació també amb el sistema sanitari de Vilafranca i comarca. En aquest sentit, Leticia Bazo que és professora a temps complert de la URV i la coordinadora de pràctiques d’aquest curs, remarca que tot a funcionat a la perfecció.

En l’acte de commemoració d’aquest dia internacional de la infermeria que es feia a la seu de Vilafranca de la URV, que de fet és el divendres, hi havia representació dels alumnes del grau, de diferents professionals de la salut de la comarca, i també de l’Ajuntament de Vilafranca que des del primer dia ha apostat fermament per l’arribada dels estudis universitaris a la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: