Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El primer de maig se centra en les pujades de preus i la congelació dels salaris

Dilluns se celebrava el dia internacional de la classe treballadora, en un 1 de maig que va tornar a viure manifestacions i concentracions a les grans poblacions.

També a Vilafranca, on enguany les demandes venen marcades per la reivindicació de pujades salarials que permetin fer front a l’augment de preus i frenar així la forta pèrdua del poder adquisitiu.

L’Esquerra Independentista de l’Alt Penedès formada per diferents col·lectius de la comarca, organitzava la manifestació central, que va aplegar 150 persones. La minfestació va recórrer els carrers del centre de la vila i va finalitzar a la Plaça de l’Oli, on es van dur a terme les ponències de militants de l’EIAP. Tot per reclamar una resposta col·lectiva i organitzada popular per fer front la creixent crisi econòmica que s’està intensificant, augmentant l’austeritat, privatitzacions i retallades al sistema de pensions i als drets laborals.

Enguany, la màxima és trencar amb l’individualisme, sota el lema ”Prenem el que és nostre! Unim-nos!”, militants de sindicats reivindiquen que davant l’escenari que se’ns presenta, cal unir forces.

I encara en el marc del primer de maig, diumenge CCOO, com a primera força sindical de la comarca, organitzava una paella popular, que va comptar també amb un acte de reconeixement a l’afiliació, tot acompanyat per música.

Amb la intervenció de representants com la secretària de coeducació i plans igualtat de CCOO al territori, el secretari general de la Unió territorial del sindicat, o el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, que sota un missatge optimista reivindicava la satisfacció de portar un paquet de reformes que ha millorat la vida de la gent.

L’acte es va dur a terme a la plaça Penedès de Vilafranca, amb tiquets esgotats i l’assistència també de caps llista de les forces polítiques vilafranquines i penedesenques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: