Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO vol conscienciar sobre la importància d’incloure protocols de violència masclista

CCOO ha organitzat a Vilafranca un acte per protegir les dones als centres de treball i per reivindicar els plans d’igualtat.

En el marc de Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones CCOO de l’Alt Penedès organitzava dijous passat un acte sota el lema ‘Eines per protegir-nos en el món laboral’. Es tractava d’una jornada reivindicativa emmarcada dins dels actes que el sindicat fa al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Enguany es volia conscienciar a les persones treballadores i als seus representants legals sobre la importància d’incloure els protocols de violència masclista dins dels plans d’igualtat.

CCOO insistirà en la denúncia d’aquelles empreses que no comptin amb un Pla d’igualtat. També defensarà realitzar protocols davant l’assetjament sexual i per raó de gènere. Des del sindicat assenyalen que la violència envers les dones no es pot erradicar sense conscienciació de l’existència d’un problema social, i no puntual i que cal una educació en igualtat, però el paper no és només de les escoles sinó també de les famílies. També les empreses i les administracions públiques són clau per a una conscienciació social de sensibilització dins l’àmbit laboral, per a una integració laboral sobretot de les dones víctimes de violència. L’acte de CCOO es va fer a la seu del sindicat de Vilafranca, amb ponències, la projecció de vídeos i la lectura d’un manifest.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: