Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos demana un augment dels imports per a la verema en verd

Des del sindicat afirmen que els imports no recullen els costos de producció reals i són un 40% menors que els del 2020.

Per això, Unió de Pagesos ha demanat al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural un canvi en els càlculs per als imports previstos per a la verema en verd a Catalunya. La verema en verd va ser impulsada per Unió de Pagesos per eliminar els excedents des de l’origen. Es tracta d’una mesura de la qual n’és beneficiari directament el productor en funció de la collita que elimina.

Una altra possibilitat per eliminar excedents seria la destil·lació de crisi, però des d’Unió de Pagesos veuen la verema en verd com una opció molt més eficient.

El sindicat va demanar, en l’última Taula sectorial de la Vinya i el Vi que la compensació per als costos de l’eliminació del raïm amb collita manual fos de 600 euros en comptes dels 444,80 proposats.

Per a Unió de Pagesos, tot i que l’import per al cost de tallar el raïm ha augmentat respecte al 2020, el Departament no ha tingut en compte l’increment dels costos de producció. El sindicat defensa que els preus de cost de producció de raïm de l’última campanya, entre 0,40 i 0,45 cèntims d’euro de mitjana, haurien de ser la base de partida per al càlcul de la proposta del Departament.

D’altra banda, des d’Unió de Pagesos creuen que l’import de 15 milions d’euros que es destina per a tot l’Estat per aquesta mesura és insuficient, ja que el 2020, quan es va fer aquesta actuació, només van ser acceptades un 43% de les hectàrees que s’hi volien acollir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: