Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Llibreries i floristeries ja fa dies que treballen de cara a un Sant Jordi de plena normalitat

Aquest any hi participen una setantena de parades, entre professionals del llibre i la rosa, així com les entitats de la vila i amb la novetat que s’ocuparan les dues rambles vilafranquines.

Com a novetat, el mercat s’ubicarà entre la rambla Sant Francesc i la rambla Nostra Senyora. L’objectiu d’aquesta ampliació, és esponjar el mercat de llibres i roses per tal de fer-lo més transitable i reduir les aglomeracions. Es tallarà la calçada de la rambla Nostra Senyora al trànsit i per tant, es podrà passejar tranquil·lament entre les dues rambles. A continuació del mercat de llibres i roses, hi haurà el mercat d’artesania de Sant Jordi amb aproximadament 40 parades. De 12 a 2 del migdia i de 6 de la tarda a 8 del vespre, el col·lectiu oferirà tallers d’artesania de Sant Jordi, a la rambla Nostra Senyora.

A la plaça del Penedès, com a nexe entre les dues rambles, s’hi ubicaran actes tradicionals de la Diada de Sant Jordi, actuació castellera, un concert familiar i la ballada de sardanes.

Les llibreries ja fa setmanes que treballen rebent les comandes que han fet de cara a Sant Jordi, com ens comenta Quin Jubert de la llibreria la Cultural. Són entre 4.000 i 5.000 llibres els que vendran en aquests dies previs i el mateix diumenge.

Això els ha portat ha haver d’ocupar al màxim d’espais de que disposen per anar apilant els llibres. Ja durant tota aquesta setmana han tingut molt de moviment.

També des de l’Odissea fa dies que estant ja amb la mirada posada en Sant Jordi. Sílvia Mir apunta que al voltant d’aquesta data es concentra entre el 25 i el 30% de vendes de tot l’any.

Les comandes les han de fer amb molta previsió, per mirar d’assegurar-se tenir suficients volums dels títols que poden ser més demanats. En ambdós casos han apuntat al llibre de Xavier Bosch ‘32 de març’ com a un dels que pot ser més venut.

Com ja va esdevenint un tradició més, autors i autores del Penedès han estat convidats per celebrar aquesta diada emblemàtica del llibre amb la instal·lació d’una carpa on podran dedicar els llibres als seus lectors. La ubicació de la parada serà a l’inici de la rambla de Sant Francesc.

L’altra pota important de la festa és la rosa, i també les floristeries fa dies que hi estant treballant. Des de l’Art Tupiari, han instal·lat un gran drac a la façana per fer més ambient. La Neus Segarra apunta que la rosa individual, i vermella, és sempre la més venuda, tot i que cada vegada hi ha més oferta i per regalar es busca alguna composició més elaborada.

La jornada de Sant Jordi es durà a terme aquest diumenge entre les 10 del matí i les 9 del vespre, i es comptarà amb un major nombre de professionals a les parades respecte anys anteriors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: