Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’estudi Óbal posa en marxa Digital-Label per crear i gestionar etiquetes digitals amb codi QR

A partir del 8 de desembre d’aquest any entrarà en vigor la normativa europea que obliga a indicar a l’etiqueta dels vins la llista d’ingredients i la informació nutricional.

Els cellers han d’adaptar les etiquetes dels seus productes a la nova normativa i es troben amb dificultats per encabir tota aquesta informació. Per això s’ha autoritzat la utilització d’etiquetes digitals a través de codis QR. Al mercat ja existeixen plataformes per a l’etiquetatge electrònic com U-Label, impulsada per la Federación Española del Vino, però aquestes no permeten que el celler sigui el propietari de les seves etiquetes digitals.

L’estudi sadurninenc de creativitat, disseny i packaging del sector del vi Óbal, dirigit per Blai Carda, ha recollit les inquietuds dels seus clients en aquest sentit i ha posat en marxa una plataforma de creació pròpia anomenada Digital-Label, que permet que el celler tingui el control sobre les seves etiquetes digitals.

La propietat de les etiquetes dóna llibertat a l’hora de poder exportar els codis QR cap a un servidor propi quan el client ho vulgui i no el lliga permanentment a cap plataforma.

L’altra diferència respecte la resta de plataformes és que, amb Digital-Label, el client paga pels codis QR que necessita i no es veu obligat a contractar paquets.

A Óbal Estudi treballen amb una seixantena de cellers de tot l’estat i expliquen que, tot i que fa pocs dies que han posat en funcionament la plataforma, molts clients ja s’hi han adherit i altres han mostrat el seu interès per fer-ho.

Més informació

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: