Divendres, 28 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum incorpora més de 200.000 documents a la seva col·lecció d’etiquetes de vi

El museu ha incorporat durant el 2020 més de 200.000 documents com etiquetes de vi, cartells o albarans.

Amb aquesta adquisició, la col·lecció d’etiquetes de vi de Vinseum es converteix en una de les més importants del món, tant per la quantitat com per la qualitat de les peces que la formen.

En concret, les noves incorporacions són el fons d’autor de Xavier Bas Disseny, que inclou les creacions d’etiquetes de vi fetes a l’estudi de disseny des de 1998 i fins a l’actualitat; el fons d’empresa de la impremta centenària especialitzada en la impressió d’etiquetes de vi i cava Gráficas Varias, format per tota la documentació de l’empresa des de 1918 fins 2013; i la col·lecció privada Àngel Escudé, que inclou milers d’etiquetes de vi de tot el món des de principis del segle XX.

Aquests fons se sumen a les dues col·leccions d’etiquetes que ja tenia el museu; la Col·lecció Vinseum, iniciada per l’antic Museu del Vi, formada per unes 4.000 etiquetes i actualment en creixement, i la Col·lecció Leonel Sánchez, una donació del 2018 formada per unes 7.000 etiquetes d’un col·leccionista privat.

La bibliotecària del Centre de Documentació del Visnseum, Jordina Escala, explica la importància de la col·lecció.

Les incorporacions permeten al museu continuar treballant per preservar i posar en valor un element gràfic que és testimoni d’una part de la cultura del vi i però també de la història del disseny gràfic i del màrqueting del vi a casa nostra. Es tracta d’un projecte de llarg abast que pretén conservar la memòria del disseny del vi, centrant-se en les etiquetes però sense descartar altres elements comunicatius.
Escala comenta que ja està oberta a la consulta una bona part de la nova incorporació.

La recerca d’aquests fons permetrà  poder seleccionar aquells elements més interessants per a la nova exposició estable de Vinseum i per a altres exposicions més específiques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: