Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vaga d’educació està tenint baix seguiment, tot i que les reivindicacions continuen vives

L’alumnat dels instituts amb dret a vaga sí que s’ha adherit a la convocatòria de forma massiva. També ha estat als instituts on hi ha hagut més seguiment per part del professorat.

Per exemple, a l’institut Eugeni d’Ors apunten que un 30% dels mestres s’ha adherit a la vaga.

Aquest matí, un grup de docents s’ha trobat a la plaça del Penedès per anar plegats a la manifestació a Barcelona.

Eduard Barrobés, professor de l’institut Eugeni d’Ors, posava de manifest les principals reivindicacions.

Entre les demandes del sector de l’educació hi ha retirar l’avançament del calendari escolar, un pacte d’estabilitat del personal interí, la retirada del decret de plantilles, augmentar la inversió en educació fins al 6 % del PIB català o l’equiparació salarial dels professors de formació professional i els de secundària. La vaga, convocada per USTEC, ha estat secundada pels altres sindicats. El Sindicat d’Estudiants també s’ha sumat a la convocatòria.

En el cas de l’institut Milà i Fontanals apunten que el 90% de l’alumnat des de 3r d’ESO i fins a Batxillerat i Cicles ha fet vaga. Mentre que el professorat l’ha seguit en un 10%.

En canvi a l’Institut Alt Penedès l’Associació d’Estudiants no s’ha adherit a la vaga i per tant el seguiment ha estat inferior, d’un 20% aproximadament, i el del professorat en aquest institut ha estat d’un 10%.

Pel que fa a les escoles de primària, la jornada ha estat molt a prop de la normalitat. A l’escola Estalella i Graells cap mestre ha fet vaga.

La directora del centre, Mònica Calaf, apunta que caldria concretar en les reivindicacions i explicar-les per fer partícip tota la societat.

Calaf posa l’accent per exemple en la necessitat de reivindicar recursos per fer efectiu el decret d’educació inclusiva.

A l’escola Mas i Perera només una persona del professorat s’ha adherit a la vaga d’aquest dimecres. La directora, Iolanda Bertran, també apunta que hi ha certa manca de concreció en les reivindicacions del sector.

En el cas d’aquesta escola, tot i que el seguiment de la vaga és mínim, sí s’han trobat amb menys alumnat a les aules.

Aquest dijous hi ha convocada una segona jornada de mobilitzacions en el sector de l’educació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: