Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Camerata Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca se sumen al projecte ‘Un matí d’orquestra’

L’experiència s’està expandint gràcies a la participació d’orquestres catalanes d’arreu del territori i ara arriba a Vilafranca de la mà de la Camerata Penedès.

Apropa Cultura planteja projectes on la música i la cultura són instruments de benestar i inclusió social. Una de les iniciatives és ‘Un matí d’orquestra’, que vol acostar la música a grups de persones vulnerables i en risc d’exclusió.

La directora d’Apropa Cultura, Sonia Gainza, explica que la iniciativa aterra a la capital de l’Alt Penedès generant molt d’interès entre les entitats i col·lectius que hi poden participar i constata el bon funcionament d’un projecte sostenible i amb un important impacte.

El regidor de Cultura Ricard Rafecas destaca que Vilafranca forma part de l’Apropa Cultura des del 2011, pràcticament des dels inicis del programa.

Per la seva part, el regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, recorda que les propostes vinculades a Apropa Cultura beneficien molts perfils diferents de persones.

Un matí d’orquestra amb la Camerata Penedès constarà d’un taller musical per experimentar amb diferents instruments, una trobada amb músics de la Camerata i l’assistència a una sessió de treball de la formació per preparar els seus concerts.
La musicoterapeuta Roser Ríos és la persona encarregada de conduir el taller.

Finalment, en nom de la Camerata Penedès, el músic Ernest Martínez destaca que ja tenen com a formació una línia d’acció social que s’estabilitza amb aquesta nova proposta.

El projecte municipal Obrint Camins, el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny, el centre de salut mental el Turó i altres entitats de l’Alt Penedès formaran part de les primeres sessions del programa. Per a més informació, cal entrar a la pàgina web www.apropacultura.org o bé, enviar un email a .

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: