Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Camerata Penedès col·labora en el projecte d’emprenedoria escolar CuEmE

Els alumnes van assistir a un assaig de la Camerata Penedès, que està estructurada com a cooperativa, i van poder conèixer el seu funcionament i objectius.

El passat 27 de gener l’alumnat de 5è de Primària de l’Escola Montagut va assistir a un assaig de la Camerata Penedès en el marc del programa CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola), impulsat per la Diputació i coordinat a Vilafranca pel Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. El projecte promou l’emprenedoria mitjançant la creació de cooperatives escolars, amb la finalitat de treballar els valors associats al cooperativisme, com ara la gestió democràtica o la vinculació al territori, entre d’altres.

El centre educatiu va apropar-se a l’Auditori durant la residència de l’orquestra per tal de conèixer una cooperativa real i saber de primera mà com s’organitza, quina activitat duu a terme, i altres temes on l’alumnat va mostrar interès.

Al llarg de tot un curs, el alumnes passen per una experiència real de creació i gestió d’empresa, en aquest cas en forma de cooperativa. Cada membre fa una aportació de capital, elaboren l’acta de constitució i els estatuts, defineixen els diferents càrrecs, creen una línia de productes, fan la venda a un mercat cooperatiu organitzat des de l’Ajuntament i distribueixen els beneficis, destinant un percentatge a una finalitat social.

El programa va començar l’any 2011 i des de llavors s’hi han anant incorporant escoles arribant a un total de vuit. Es formen 16 cooperatives d’uns 25 alumnes cadascuna.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: