Dissabte, 25 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní ha previst una inversió de 10M€ al final d’aquesta legislatura

Aquest dilluns el govern de Sant Sadurní ha celebrat la trobada de final d’any amb els mitjans de comunicació.

L’alcalde, Ton Amat i el tinent d’alcalde, Pere Vernet, han repassat les principals inversions i actuacions dutes a terme durant l’any i els principals projectes de cara al proper exercici.
Amat va accedir a l’alcaldia ara fa tot just un any rellevant a Josep Maria Ribas per l’acord de govern de les dues formacions i ha fet balanç d’aquest any i del conjunt del mandat assenyalant que h estat una legislatura complicada que no ha impedit treballar molt i fer grans inversions.
Amat ha explicat que en els quatre anys de mandat estava prevista una inversió de 10 milions d’euros, dels quals ara com ara s’han executat 3,1 .
Més de 5 milions d’euros estan invertits en projectes que s’estan executant o tenen un inici imminent, com les obres al Camp de Futbol, a la pista de futbol i la pista de vòlei del Parc Lluís Companys, la reforma de la Casa dels Avis, el tancament i millora Parc de la Rambla o la segona fase de l’Ateneu.

L’alcalde també ha detallat els projectes a punt de licitació, com la reurbanització del carrer Sant Antoni i el carrer Diputació, la reurbanització de la Rambla, la rehabilitació del Cementiri de Monistrol i la tercera fase de l’Ateneu.
En aquest sentit, ha posat especial èmfasi en el Pla de remodelació del centre històric del municipi, que es donarà a conèixer aquest mes de gener, amb l’objectiu de convertir-lo en un espai més amable per als veïns.
També a curt termini es té previst executar projectes com el Pla Director de les futures fases de remodelació de la Zona Esportiva; el Pla Especial de l’Ateneu; el Pla del Centre; els Habitatges de lloguer assequible de la zona del CAP; el Polígon Industrial Can Ferrer 3; i la remodelació del Pla d’Ordenació Municipal (POUM) del municipi per permetre convertir certs locals comercials no ocupats en habitatges i la la implantació de petits nous cellers a l’interior del nucli urbà sadurninen.
En l’àmbit de l’habitatge, s’ha fet valdre el fet que es treballa intensament per desplegar el Pla d’Habitatge 2021-2026 que preveu la construcció d’un centenar d’habitatges socials, els que es construiran al costat del CAP, que es presentaran juntament amb l’Incasòl aquesta setmana; i el fet que Ajuntament té previst cedir dos terrenys municipals per a la construcció de dos blocs d’aquestes característiques, que fins i tot podrien acollir dependències municipals a la planta baixa.
Finalment, el tinent d’alcalde, Pere Vernet, ha parlat de la Caserna de la Guàrdia Civil, una llarga reivindicació dels diferents governs de Sant Sadurní: «Estàvem negociant pel retorn de la caserna sense que costés un euro a les arques municipals. Gràcies a les negociacions i a la lluita des de fa molts anys de tots els grups municipals, finalment hem aconseguit que retorni, amb cost zero, al municipi». El compromís és fer-hi habitatge social «ara s’haurà de debatre com es defineix aquest ús», ha dit Vernet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: