Diumenge, 27 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els hospitals del CSAPG s’adapten a la situació d’emergència amb més llits d’UCI

En la darrera actualització, d’aquest divendres al migdia, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès té ingressats 67 pacients amb patologies respiratòries i l’Hospital Sant Camil, 113.

Les dades que ofereix el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf comptabilitzen el nombre total de pacients amb patologies respiratòries, el qual no vol dir que tots estiguin afectats per coronavirus. Segons la darrera actualització, d’aquest divendres al migdia, estan ingressades al centre 67 persones amb malalties respiratòries. Són 10 més que aquest dimecres.

Des de l’inici de la pandèmia s’han produït nou morts a l’Alt Penedès, mentre que hi ha hagut tres altes hospitalàries.
A l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes hi ha un total de 113 pacients amb patologies respiratòries. Hi ha hagut 8 morts des de l’inici de la pandèmia i s’han comptabilitzat ja 17 altes en total.

En declaracions a Canal Blau, el gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf, el doctor Josep Lluís Ibáñez, explica que els hospitals s’estan adaptant a la situació amb més llits de cures intensives.

Des del Consorci Sanitari Alt Penedès – Garraf han decidit cancel·lar les consultes externes, una decisió que afecta els hospitals de Sant Camil, de Sant Antoni Abat, a Vilanova i la Geltrú, i el de Vilafranca.

Recordem també que el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès ha unificat les àrees de parts dels dos hospitals. Així, des d’aquest divendres i provisionalment, no hi ha àrea de parts a Sant Camil i les dones del Garraf i de l’Alt Penedès han d’acudir a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès per donar a llum. Ja es disposa d’una planta aïllada i preparada per acollir les dones i els seus nadons.

Tot i aquest canvi, Sant Camil seguirà atenent urgències de ginecologia i obstetrícia. I els dos hospital seguiran atenent urgències pediàtriques amb el suport de Sant Joan de Déu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: