Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El gerent del CSAPG destaca l’esforç dels professionals en el control de la pandèmia

El Dr. Josep Lluís Ibáñez creu que s’està controlant bé la pandèmia de coronavirus a les dues comarques, malgrat la duresa de la situació.

Aquest dijous hi ha 63 pacients amb patologies respiratòries, susceptibles de patir Covid-19, ingressats a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus han mort 11 persones a la comarca i l’hospital de Vilafranca ha donat l’alta a 24 persones. Al Garraf hi ha 155 ingressats; s’ha produït un total de 22 morts i ja han estat donades d’alta 54 persones.

Amb aquestes dades i, malgrat la duresa de la situació, el gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf, el doctor Josep Lluís Ibáñez, considera que s’està controlant «força bé» la pandèmia a les dues comarques. Ibáñez destaca l’esforç dels professionals i l’adaptació dels centres hospitalaris del consorci a la situació d’emergència sanitària.

En aquests moments, a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, hi ha tres plantes sectoritzades per atendre els malalts de covid-19 i minimitzar al màxim el risc de contagi. Aquesta reestructuració ha fet que altres serveis, com l’àrea de parts o les consultes de pediatria, hagin canviat d’ubicació.

Ibáñez també explica que les necessitats de material de protecció estan, de moment, controlades i que, en aquest sentit, han rebut molt de suport d’empreses, entitats i persones voluntàries.

Sobre els propers dies i setmanes, Ibáñez creu que caldrà estar en tot moment alerta però també vol transmetre un missatge de tranquil·litat.

El gerent apunta, d’altra banda, que han fet una crida per incorporar personal sanitari als tres hospitals: Sant Antoni Abat de Vilanova, Sant Camil de Sant Pere de Ribes i Comarcal de l’Alt Penedès a Vilafranca. Tot i així, remarca que hi ha hagut pocs positius entre els treballadors i treballadores. De les gairebé 500 persones que treballen a l’hospital de Vilafranca hi ha 16 professionals que tenen Covid-19 i 11 que estan aïllats per precaució.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: