Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els retrobaments i les taules amb més comensals marquen el primer Nadal «normal» post-pandèmia

El retorn a la normalitat permetrà que les celebracions de Nadal i Sant Esteve tornin a ser com abans de la pandèmia.

Per tant, els retrobaments i les taules amb molts comensals marcaran aquests propers dies. Això s’ha notat ja des de fa dies, sobretot en negocis que es dediquen a productes tan típics en aquestes dates com els canelons o els torrons.

A Torrons García Sirvent porten tres generacions fent torrons tradicionals d’alta qualitat. A les portes de les celebracions de Nadal i Sant Esteve, la Montserrat García ens explica que a la botiga de Vilafranca han venut al voltant d’uns 5.000 quilos de torró. I afirma que es nota que hi ha ganes de celebrar les festes amb tota la família.

García comenta que també han notat una certa preocupació de la clientela pels preus, donat el context d’inflació general. Però opina que ja fa temps que hi ha la tendència de comprar poc però bo.

De la inflació, però, no se n’escapa ningú i també a Torrons García Sirvent se n’han ressentit però no han hagut de repercutir-ho massa en el producte.

On també tenen molta feina aquesta època i, de fet, fa uns dies que ja no agafen més comandes, és a Can Caneló. El Nadal passat encara hi va haver restriccions i la majoria de les comandes que van tenir eren de safates petites, de 6 o de 12 canelons. En canvi, aquest 2022 han tornat a rebre moltes comandes grans.

Joan Ochoa Hilari és l’administrador de Can Caneló.

El caneló estrella de Can Caneló per aquestes dates és el de carn rostida amb beixamel de moixernons, però hi ha moltes altres opcions.

Durant aquestes dates, a Can Caneló han fet uns 6.000 canelons de carn i alguns milers més de la resta d’opcions.

A banda de la part gastronòmica de les festes de Nadal, són moltes les persones que estan fent les darreres compres destinades a regals.

Des de l’associació de comerciants Centre Vila apunten que algunes compres es van avançar pel Black Friday però, en general, l’ambient s’anima més durant aquesta setmana.

El context inflacionari està afectant a tothom i encara s’arrosseguen els efectes de la pandèmia però, en general, les sensacions són força positives, segons Centre Vila.

Els propers dies, abans de reis, també seran jornades de forta activitat i més tenint en compte que els festius aquest any cauen a finals de setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: