Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El turisme rural de l’Alt Penedès ha recuperat l’activitat d’abans de la pandèmia

Just fa un any la Covid va tornar a comportar una nova decepció per els negocis de la restauració, però també per els equipaments turístics en general i en particular per les cases de turisme rural.

Ara, desprès de dos anys, el sector comença a veure una recuperació de la normalitat. Un exemple ha estat la darrera setmana amb els dos festius i el pont. Les dades d’ocupació han estat molt positives a l’Alt Penedès. Les cases de l’Asociació de Masies del Penedès han tingut una ocupació d’un 95%.

Molts dels propietaris de cases de tirisme rural van haver de tancar portes dels seus establiments durant més d’un any, en els moments més durs de la pandèmia. Com pot ser el cas del Jaume Rafecas de Can Japet de Torrelles de Foix. Per això ara observen amb satisfacció que la gent, en general, té ganes de recuperar el temps perdut.

La prova que el turisme rural està en procés de recuperació de la normalitat són les reserves que ja fa uns dies que completen quasi el 100% d’ocupació els dies festius de Nadal i Cap d’any.

Un altre element que va associat al turisme rural i a les urbanitzacions de segones residències és el comerç dels pobles on hi ha les cases o masies. En el cas de Can Japet, el seu propietari té també una botiga a Torrelles, on destaquen els embotits d’elaboració pròpia. Jaume Rafecas lamenta, però, que cada vegada hi ha més competència de grans superfícies.

Els bons índex d’ocupació d’aquest final d’any fan pensar que s’arriba a la normalitat desprès de la pandèmia, i des de l’Associació de Masies del Penedès es mostren satisfets perquè aquest tipus de turisme s’està consolidant a la comarca.

Això sí, desprès de l’aturada en sec del primer any i mig de pandèmia, la recupreació ha estat progressiva.

En la temporada d’hiven el sector es nodreix majoritàriament de turisme procedent de l’Àrea Metropolitana. Ara caldrà veure per l’estiu vinent si es recuperen també les xifres de turisme estranger que hi havia al Penedès abans de la pandèmia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: