Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dolors Sans, premi de l’Agrupació de Bestiari Festiu per la construcció de gegants inclusius

El passat 19 de novembre Igualada va acollir la novena edició del Festivitas Bestiarum, la festa anual del bestiari festiu que organitza l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

En aquesta festa es premien persones, entitats i empreses que han destacat per la seva activitat al voltant de la cultura popular. El Premi BEST 2022 a una Iniciativa Empresarial se l’ha endut el Taller de l’escultora vilafranquina Dolors Sans de qui s’ha reconegut la seva tasca per haver estat capaç de construir gegants aptes per ser portats per cadires de rodes així com figures que sensibilitzen la societat i normalitzen les persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta de la geganta Frida de Tarragona i el gegant Normag de l’associació ASPASIM de Barcelona.

El gegant adaptat porta rodes a la seva estructura i pot ser portat amb cadires de rodes o bé per una persona dempeus sense problemes per l’equilibri o el pes. El gegant Normag és una iniciativa de la Fundació ASPASIM de Barcelona dedicada a l’atenció a la discapacitat psíquica i és el primer gegant que es dissenya com un retrat d’un jove que té síndrome de Down. La geganta Frida és una iniciativa de l’associació Festa per a tothom de Tarragona formada per voluntariat que impulsa activitats per persones discapacitades. És un retrat de la pintora Frida Khalo, que va donar una lliçó de superació malgrat la seva discapacitat física i també s’ha convertit en una veritable icona moderna i símbol de defensa dels drets de les dones i de la llibertat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: