Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La vilafranquina Dolors Sans ha dissenyat i construït el drac Espurna de Calafell

La vilafranquina Dolors Sans ha dissenyat i construït el drac Espurna de Calafell

La peça representa un drac d’inspiració medieval, i cavalcat per un cavaller amb l’escut amb l’anagrama de la recentment creada associació Espurna de Calafell.

El passat diumenge dia 6 de març es va estrenar aquesta peça, amb una original processó que va consistir en portar el drac caminant des del taller de la seva creadora, l’escultora vilafranquina Dolors Sans, situat a Pacs del Penedès fins al castell de Calafell, a 26 quilòmetres.

La caminada va començar a 2/4 de 8 del matí des del taller i va arribar a Calafell a les 2 del migdia. Un grup de 8 portadors s’anaven tornant carregant el drac, pràcticament sense parar excepte a l’hora d’esmorzar a mig camí.

L’Espurna és un drac iniciativa d’una associació de Calafell de nova creació del mateix nom. El drac va cavalcat per un cavaller del segle XV anomenat Guerau de Palou que va ser senyor del castell de Calafell. Porta una armadura amb, una espasa i un escut amb l’anagrama de la colla basat en l’escut de la família Palou. Dolors Sans ha creat una peça amb el cos, cap i ales característics dels dracs medievals. La seva interpretació també és manifesta amb els colors del drac i amb el tractament de la textura de la pell del drac. L’armadura del cavaller és basa en models històrics del segle XIV.

El drac és de fibra de vidre, per a un portador, pesa 40 quilos i disposa de 12 punts de foc més un espai per dues candeles i un recipient per una caixa de trons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: