Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Quart dia de vaga de la recollida porta a porta de la brossa

Els ajuntaments denuncien l’incompliment dels serveis mínims en la vaga de la recollida porta a porta de residus.

Aquest dimarts és el quart dia de vaga en el servei de recollida de residus porta a porta, convocada per els treballadors de PREZERO, concessionària del servei per encàrrec de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Un servei que es presta a cinc municipis de l’Alt Penedès, Sant Sadurní, Sant Quintí, Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit.
Els Ajuntaments i la Mancomunitat denuncien l’incompliment dels serveis mínims establerts pel Departament d’Empresa i Treball, que fixava 50% del servei i servei habitual a centres sanitaris, escoles i mercats municipals.
Sant Sadurní i d’altres municipis han instal.lat punts d’emergència a diverses zones de les seves localitats i han apel·lat a la ciutadania a fer-ne ús, juntament amb la deixalleria municipal, per tal de minimitzar l’impacte als carrers. Amb tot s’han produït alguns episodis de tensió entre els piquets durant les jornades de treball i també per alguns desordres que han provocat als punts d’emergència, amb obertura de contenidors i llançament de bosses al terra. L’Ajuntament de Sant Sadurní també ha reforçat el servei de brigada municipal a la via pública, per tal de reduir l’acumulació de residus i preservar la màxima salubritat als carrers i equipaments públics, preservant el dret a vaga dels treballadors.
De moment no hi ha massa avenços en les negociacions. Des de les administracions locals s’agraeix la comprensió i col·laboració de la ciutadania i reclamen una solució ràpida per evitar més perjudicis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: