Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Malgrat l’increment de costos, el preu dels panellets no augmentarà més d’un 3%

La inflació ha portat els pastissers de l’Alt Penedès a ajustar el cinturó a causa de l’augment de preu de l’energia.

A les portes de la Castanyada, la inflació ha portat els pastissers de l’Alt Penedès a ajustar el cinturó a causa de l’augment de preu de l’energia. Tot i així, el cost dels panellets no ha augmentat més d’un 3% aquest any.

A més, en l’últim any el cost de la mantega s’ha duplicat i el dels ous ha pujat un cent per cent. Marc Parés, forner i pastisser de la Pastisseria Parés, explica que el que contribueix a la pujada de preus dels dolços tardorencs és la factura de la llum, que es duplica en la majoria de pastisseries.

Des del Forn Mitjans apunten que com que el preu de les matèries primeres ha augmentat aquest 2022, la clientela opta per comprar els panellets enlloc de fer-los a casa. La Carme Pallerola és responsable del Forn Mitjans.

Pel que fa a la venda, l’estrella continua sent el panellet de pinyons, i des de la Pastisseria Bertran apunten que el pont de quatre dies fa que la gent marxi de Vilafranca però torni el dia 1, per la diada Castellera de Tots Sants. Ramon Bertran és el responsable de la pastisseria Bertran.

Així doncs, tot i la complicada situació, gran part del sector està intentant no augmentar preus perquè el seu producte «no és de primera necessitat» i, en cas d’una pujada, les vendes frenarien.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: