Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Les obres del PIICC al carrer Tossa de Mar inicien la segona fase en un nou tram

Les obres del PIICC al carrer Tossa de Mar inicien la segona fase en un nou tram

Dilluns 10 d’octubre començaran les obres de la segona fase del carrer Tossa de Mar, concretament en el tram que entre Ramon Freixas i Amàlia Soler.

Com en el primer tram, que està en execució, els treballs s’iniciaran amb la renovació de la xarxa d’abastament d’aigua i de sanejament i a continuació seguiran les obres de reurbanització. Aquest projecte està inclòs en el Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç i té per objecte crear un nou eix cívic i comercial al barri. Per això, s’amplia l’espai públic destinat a vianants, pacificant el trànsit rodat i racionalitzant l’aparcament.

El nou espai públic del carrer Tossa de Mar, un total de5.818 m², serà més sostenible, eficient energèticament, adaptat i inclusiu. El nou enllumenat serà amb tecnologia LED i es renovarà el mobiliari urbà i les parades de bus.

En aquest tram es plantaran arbres nous per substituir l’arbrat existent, sobretot moreres molt velles. Un estudi de risc d’aquestes moreres va concloure que totes presentaven alteracions greus, i en determinava unes perspectives de futur baixes. Per això, des de fa anys s’han anat substituint els exemplars en pitjor estat per arbrat més petit, dels quals se’n podran recuperar i trasplantar 7 exemplars.

Aquests, més els que es retiraran del primer tram de la rambla de la Girada, seran replantats a l’aparcament de l’Auditori Municipal per tal de formar una franja arbrada que separi els dos nivells de l’aparcament.

Amb l’inici de les obres dilluns, es tallarà el trànsit en aquest tram, i també se’n veuran afectats els accessos als aparcaments particulars. Com en el primer tram, els usuaris dels pàrquings tindran zones d’aparcament d’ús exclusiu al costat de la via del tren i de la Llar d’Infants El Parquet, amb accés mitjançant una targeta d’autorització. Aquestes es poden recollir durant aquesta setmana en horari de matí a les dependències municipals d’Urbanisme i en horari de tarda i dissabte al matí a l’Associació de Veïns i Veïnes del Poble Nou.

Per a més informació es pot consultar el web piicc.vilafranca.cat, enviar un correu electrònic a , trucar al tel. 938 923 690 o adreçar-se al Servei d’Urbanisme (pl. Jaume I, 8, 2a planta).

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: