Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conflicte per la recollida de la brossa s’acosta als 30 dies sense una solució a la vista

Aquest matí, treballadors en vaga estan bloquejant l’entrada a la planta de selecció i transferència de residus de la Mancomunitat Penedès – Garraf, situada a Vilafranca.

El 8 d’octubre s’iniciava aquesta aturada dels treballadors de l’empresa Prezero que s’encarrega de la recollida porta a porta en cinc municipis de l’Alt Penedès per encàrrec de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Aquest dilluns al matí els treballadors de l’empresa han decidit portar la seva protesta a la planta de la recollida i tractament de brossa que la Mancomunitat te a Vilafranca. Han impedit l’entrada de qualsevol camió que volgués abocar a la planta, tant si era del porta a porta com de qualsevol dels altres municipis.

En nom dels treballadors, Nico Rovi treballador de Prezero explicava els motius que els han portat a fer aquesta acció per tal de reclamar que la Mancomunitat s’impliqui més directament en la resolució d’aquesta situació.

Des de l’inici d’aquesta vaga, la situació s’ha anat complicat per l’acumulació de residus en alguns dels municipis afectats, principalment Sant Sadurní. Allà fa dues setmanes l’Ajuntament va organitzar una recollida de la brossa en els punts més delicats, argumentant problemes de salubritat.

Ara, un grup de veïns de Sant Pere Molanta, a Olèrdola, estan recollint signatures per tal de demanar a l’Ajuntament que dugui a terme la mateixa acció a causa de l’acumulació de brossa que hi ha en alguns punts del poble. En un d’ells a més es va declarar un petit incendi la setmana passada.

Fins a la planta s’hi ha acostat el vicepresident de la Mancomunitat Penedès Garraf, i responsable de l’Àrea de Residus, Jordi Bosch, que ha remarcat el respecte per el dret de vaga dels treballadors. Considerava però inacceptable que s’obstruís l’accès a la planta a la resta de camions.

Recordem que divendres hi va haver una reunió entre l’empresa i els treballadors, amb mediació de la Generalitat, que no va aportar solucions ni va servir per acostar els posicionaments de les parts. En aquest sentit, Bosch ha explicat que ara per ara no tenen un calendari de les accions de mediació de la Generalitat.

La Mancomunitat demanar que si la mediació no avança es posi en marca un arbitratge entre les parts que dirimeixi una sortida. Recorden que el contracta es va subrogar fa sis mesos i que no tenen queixa per el servei prestat. Pel que te a veure en el conflicte laborals entre empresa i treballdors consideren que no poden intervenir-hi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: