Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creix el nombre de famílies ateses al rebost solidari de Vilafranca

Aquest mes de setembre han superat les 500 famílies ateses

El rebost solidari de Vilafranca Ressò ha complert aquest estiu deu anys d’existència i, després de la tradicional davallada d’usuaris a l’agost, aquest mes de setembre ha vist com la xifra s’ha incrementat i ja atenen 509 famílies, una cinquantena més que el mes passat. L’Ajuntament va ser un dels impulsors del rebost i rep l’actualització de les dades de forma constant. Ens ho explica el regidor de drets socials Ramon Zaballa, que considera que l’entitat té un paper transcendental.

Des de la regidoria destaquen com és d’important que tothom sàpiga que ningú pot anar al rebost solidari a demanar aliments sense ser valorat abans per serveis socials, des d’on estudien cada cas i donen dia i hora per evitar cues a la botiga del ressò. La compra es fa mitjançant punts. A banda de cedir el local, que és propietat del consistori, des de l’Ajuntament s’ha incrementat la subvenció per tal d’afrontar les èpoques més complicades.

El consistori explica que, tot i que cadascú agafa el que creu convenient, des del rebost també s’intenta assessorar amb el tipus d’aliments que convenen a cada usuari i es vol deixar clar que el rebost serveix per complementar l’alimentació.
Des del rebost apunten que no només tenen cada cop més usuaris sinó que també hi ha cada cop més gent que hi va per intentar obtenir aliments sense passar per serveis socials amb situacions cada cop més complexes.

A banda d’un increment d’usuaris, el que també veuen és que últimament hi ha setmanes que reben menys aliments del que és habitual, sobretot per l’encariment dels productes. Ho comenta la nova presidenta de l’entitat, Núria Figuera.

En aquests moments tenen aliments suficients però la tasca que han de fer és gestionar-los perquè durin tot l’hivern.

Comenten, per exemple, que han d’anar molt amb compte i guardar cada dia bé els aliments frescos, com ara la fruita, en les neveres per tal que aquesta no es caduqui.
El rebost té un pressupost anual força elevat i per això demanen la col.laboració de totes aquelles persones que els hi puguin donar un cop de mà. Rosa Raventós n’és la tresorera

Des del rebost solidari destaquen també que l’entitat no podria funcionar sense els voluntaris i voluntàries. Ara mateix en tenen 32 de fixes, que es reparteixen per torns de dilluns a dijous en tasques diferents.

Finalment el rebost està ara pendent del funcionament del gran recapte d’aliments ja que alguns supermercats volen mantenir el que s’ha fet durant la covid-19, que és recollir aportacions econòmiques directament, però l’entitat destaca que d’aquesta forma no es recullen tants recursos.

L’Ajuntament destaca que, tal com hem comentat, tot i que hi ha una partida econòmica ja assignada pel rebost, tenen un acord a nivell d’equip de govern per, si cal, incrementar-la durant l’hivern per donar resposta a totes les necessitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: