Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La rambla sense cotxes mostra alguns dels canvis que portarà l’aplicació del Pla de Mobilitat

Fins aquest dijous s’ha estat celebrant la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 sota el lema ‘Combina i mou-te’.

L’objectiu ha estat el de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.
A Vilafranca la campanya ha servit també per emmarcar el Pla de Mobilitat aprovat recentment per l’Ajuntament i que en els propers anys implicarà canvis.
El lema de la setmana de la mobilitat ha estat, “Combina i mou-te!”, posant l’accent en la intermodalitat i animant als ciutadans a moure’s de manera sostenible en benefici per la salut i el medi ambient.
Aquest dijousa la tarda, el Dia sense Cotxes, la rambla de Nostra Senyora va quedar tallada al trànsit i s’hi podien fer diverses activitats per a tots els públics.
Es podia participar en l’scape room sobre canvi climàtic ‘Qüestió de temps’. També hi havia un parc infantil de trànsit, en el que els participants podien portar la seva bicicleta, fer un taller de robòtica en un aparcament intel·ligent, pujar al bus demostratiu d’Autocars Penedès, conèixer el MEC Carsharing i participar en d’altres tallers i exposicions relacionades amb el canvi climàtic i la mobilitat sostenible.
D’altra banda aquest dissabte, entre les 11 i les dues del migdia, a la plaça de l’Oli, hi haurà un taller de cuina amb energia solar on s’hi farà xocolata desfeta, i a les cinc de la tarda, els Castellers de Vilafranca organitzen la Pedalada Verda, amb sortida des de la rambla de Sant Francesc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: