Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jornada d’activitats a la rambla Sant Francesc en el dia sense cotxes

Vilafranca clou la setmana de la mobilitat sostenible amb una jornada d’activitats a la rambla Sant Francesc coincidint amb el dia sense cotxes.

Les activitats han tingut lloc a la rambla de Sant Francesc i no a la rambla Nostra Senyora, com s’havia fet altres anys.

Hi havia diverses propostes per a tots els públics relacionades amb la mobilitat sostenible com el parc infantil de trànsit o el taller de robòtica ‘Fem un aparcament intel·ligent’.

Una de les activitats més destacades ha estat la Cursa de Transports, organitzada per la Promoció del Transport Públic que, amb una vintena de participants que feien diferents rutes sortint a la mateixa hora en diferents mitjans de transport, ha tornat a demostrar que anar a peu o en bici és el més ràpid a Vilafranca.

La regidora de Joventut, Igualtat, Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, opina que la ciutadania està cada cop més conscienciada i utilitza menys el vehicle de motor privat en la mobilitat interna. Tot i que lamenta que molta gent hagi d’optar per agafar el cotxe per desplaçar-se fora de Vilafranca pels problemes al transport públic interurbà.

La jornada en el marc del dia sense cotxes també ha comptat amb parades d’Autocars del Penedès, la concessionària del bus urbà, i d’altres iniciatives de mobilitat sostenible.

L’entrevista

Carola Vega és arquitecta i urbanista i forma part de l’equip de professionals de Factual, consultoria centrada en la mobilitat, com a consultora sènior. Amb ella conversem sobre els reptes en mobilitat que té una ciutat com Vilafranca i les actuacions que s’han fet fins al moment per tendir cap a una vila més habitable, saludable i sostenible.

Recupera les entrevistes de L’Informatiu al nostre canal de YouTube.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: