Dijous, 28 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cursa de la mobilitat a l’Alt Penedès ha sortit enguany de 13 municipis diferents

Una trentena de voluntaris van fer els diferents recorreguts des de 13 municipis diferents fins a Vilafranca, amb cotxe, bicicleta, autobús o fins i tot a peu.

Aquest dijous a la tarda es feia la tercera edició d’aquesta iniciativa, lligada a la celebració de la Setmana de la Mobilitat, i que pretén ajudar a conscienciar sobre els avantatges de mitjans de transport més sostenibles i econòmics.

En aquest cas hi havia sortides des de 13 municipis de la comarca, i els voluntaris havien d’arribar utilitzant diferents mitjans de transport al local de l’Associació de Veïns del Molí d’en Rovira. Una activitat que vol mesurar no tant els temps, sinó principalment el cost econòmic i els cost ambiental dels desplaçaments que es fan de manera habitual. A més, com explica Albert Parés que és el delegat a l’Alt Penedès de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, es pot constatar que sovint utilitzar la bicicleta o el transport públic és més ràpid que el vehicle privat.

Una idea que reforçava Daniel Pi, que és el delegat de l’Associació a l’Àrea de Tarragona i Penedès, explicant que cal repensar la manera com ens desplacem i l’ús que fem dels vehicles.

Aquest 2019 s’ha comptat amb més de 30 inscrits i s’han cobert unes 10 rutes. Un dels participants era Jordi Oyonarte, de Guardiola de Font-rubí, que va fer el desplaçament amb bicicleta.

Els participants van anar arribant al local del Molí d’en Rovira on podien comprovar tant els temps que havien invertit en fer el trajecte, com sobre tot el cost econòmic del desplaçament i el cost ambiental, on veien clarament les diferències entre el vehicle particular i altres mitjans de transport.

Els participants reben, com a agraïment per la seva col·laboració, una tarjeta T-10 de transport públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: