Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La diada a Vilafranca posa el focus sobre la necessitat d’unitat sense oblidar el dia a dia

La celebració de la diada a Vilafranca posa sobre la taula la necessitat d’unitat entre l’independentisme sense oblidar les polítiques del dia a dia.

La conferència institucional de l’exconsellera Irene Rigau al saló de plens de la Casa de la Vila, sota el títol ‘L’Onze de Setembre: una diada per a l‘esperança’, donava per oberts els actes de la diada a Vilafranca. La conferència tenia lloc dissabte al vespre i, tot seguit, se celebrava l’ofrena floral al monument a Lluís Companys, situat a La Girada. Allà vam poder recollir les opinions dels diferents partits polítics al voltant d’una diada en què l’independentisme arriba dividit.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, precisament reivindicava unitat sense oblidar la governança per donar resposta a les necessitats del dia a dia de la gent, tant a Catalunya com als municipis.

En el mateix sentit es pronunciava el portaveu de Junts a l’Ajuntament de Vilafranca Aureli Ruiz, qui també parlava de mantenir «l’esperança».

En nom d’ERC, el portaveu del grup municipal Pere Sàbat demanava una «solució política que posi fi a la repressió» i posava el focus sobre la necessitat de reforçar els serveis públics a les portes d’una probable crisi econòmica. Però també parlava de seguir reivindicant «la voluntat constant de construir poble».

Des del grup socialista, Francisco Romero es prenia la diada com un punt de reflexió per abordar els reptes pendents, tant en l’àmbit municipal com català i internacional.

D’altra banda, des de Vilafranca en Comú, Montse Romagosa remarcava la necessitat de tornar a construir una diada «inclusiva, una diada per a tothom».

A l’ofrena també hi havia representants d’Impulsem Penedès, un nou partit que buscar un «nou model de país descentralitzat de Barcelona». Sònia Poch, regidora de Mediona, forma part del grup motor.

L’ofrena va comptar amb la participació de la diputada penedesenca de Junts per Catalunya Esther Vallès, qui recordava que farà 5 anys de l’1 d’octubre.

Ciutadans va anunciar la setmana passada que el seu regidor a l’Ajuntament de Vilafranca no assistiria als actes institucionals de la diada perquè considera que no és una festivitat inclusiva. El partit ha proposat traslladar la festivitat a la Diada de Sant Jordi perquè és «un exemple real d’inclusió per a tothom».

L’ofrena va acabar amb crits d’independència de bona part dels assistents.

D’altra banda, l’esquerra independentista va celebrar un acte polític el dissabte a la tarda davant del Palau Baltà amb la participació de representants del Sindicat de Llogateres, Arran, Endavant i la CUP. Aquests col·lectius van insistir en la necessitat de mantenir la lluita per la independència, contra el patriarcat i el capitalisme des de tots els àmbits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: