Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cultura, part fonamental de la celebració de la diada

La diada també s’ha celebrat a altres municipis de l’Alt Penedès, com Santa Margarida i els Monjos o Sant Martí Sarroca. En aquests casos la cultura ha tingut un paper fonamental en la celebració.

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va dur a terme aquest diumenge l’acte institucional de l’onze de setembre per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. L’acte tenia lloc als jardins de la casa de cultura Mas Catarro i arrencava amb el parlament institucional de l’alcaldessa, Imma Ferret.

Per la seva part, la regidora de Cultura Esther Marmaneu explicava que la cultura uneix i per això havien decidit programar un concert de la cantant Alícia Rey com a acte central.

També a Sant Martí Sarroca, les manifestacions culturals van tenir un pes important en la celebració de la diada. A banda de l’acte institucional, amb la participació dels Músics per la Llibertat i la Coral Sarroca Nova, hi va haver una mostra de cultura popular amb la participació de diferents balls i el grup sardanista de Sant Martí Sarroca.

Josep M. Padullés és l’alcalde de Sant Martí Sarroca.

La celebració a Sant Martí va comptar amb un vermut popular, el repic de campanes i havaneres.

D’altra banda, l’ANC havia organitzat autocars per participar a la manifestació convocada aquest diumenge a Barcelona. De Vilafranca en van sortir tres autocars amb unes 170 persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: