Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El grau d’infermeria ha arrencat amb molt bones sensacions a la seu de la URV a Vilafranca

Tant des de l’equip docent com entre els 41 alumnes que formen aquesta primera promoció les sensacions en aquests primers dies a l’edifici de l’Enològica estant sent molt positives.

El passat 12 de setembre les aules de l’enològica de Vilafranca van començar a rebre els alumnes del primer curs del grau d’Infermeria de la URV que s’imparteix a Vilafranca aquest any. Les sensacions en aquests primers dies estan sent positives, ja que tot i la pressa amb que es va engegar tot el projecte d’adequació de l’edifici a primers d’agost, tot va estar a punt per iniciar les classes.

Rosa Raventós, coordinadora del grau d’infermeria de la seu de Vilafranca, explica que es va començar amb normalitat i que tots els espais estan funcionant bé. Remarca també que, tot i compartir espais amb l’escola d’Enoturisme i el servei d’Educació de l’Ajuntament, hi ha molt bona col·laboració.

Des de la URV destacaven que les aules tenen grans dimensions, i posen en valor també uns laboratoris i tallers que han estat equipats amb material de darrera generació totalment nou. Un fet que també valoren evidentment els 41 alumnes que cursen aquest primer curs a Vilafranca.

Un altre factor que tant des de la URV com també els estudiants remarquen és el fet que es tracta d’un espai en desenvolupament, i que per tant es pot adaptar el millor possible a les necessitats d’uns i altres partint pràcticament de zero. Rosa Raventós destaca que és una situació que permet una major interrelació entre docents i alumnes.

Els ensenyaments en aquest grau són molt pràctics, per reforçar els coneixements teòrics que s’imparteixen, i en tots els camps l’aplicació de les noves tecnologies és cada cop més present. Letícia Bazo, professora de la URV i coordinadora de les assignatures de Pràctiques Simulades i de Tecnologies de la Informació i Comunicació a la seu de Vilafranca, remarca que avui dia les TIC són bàsiques per a la investigació; però també per el tractament i la comunicació amb els pacients.

Bazo, que és del territori, considera que és com un somni fet realitat que ha estat possible gràcies a la il·lusió i empenta de molta gent.

Entre els docents d’aquest primer curs hi ha diversos professors associats de la comarca, com per exemple la directora de l’equip de pediatria de l’Alt Penedès, Eva Casan. Considera que és important poder tenir una facultat d’infermeria a Vilafranca.

Entre els alumnes, aquesta possibilitat de fer pràctiques ja des de primer es valora positivament. Famara Guerra, una de les estudiants del grau, explicava el que estaven fent en un dels tallers.

En el seu cas ha vingut des de Tenerife per estudiar a Vilafranca. Viu en un pis compartit i s’ha mostrat sorpresa per el que pot oferir-li la vila.

Aquest primer grau d’infermeria a Vilafranca ha engegat responent a les expectatives i superant amb nota el repte de fer arribar estudis reglats universitaris a la capital de l’Alt Penedès. Tot treballant ja per preparar el curs 2023-2024, en que aquest alumnes cursaran ja segon i s’haurà d’acollir nous alumnes de primer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: