Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

De 6 mesos a 12 mesos de mitjana per entregar un cotxe nou a la comarca

Moltes persones que s’acosten a comprar un vehicle es trobem amb un plaç d’entrega que es va allargant

Els fabricants de cotxes arrosseguen encara les problemàtiques causades per la pandèmia; però a més hi han afegit les que ha provocat la guerra d’Ucraïna. Tot plegat està fent que els plaços d’entrega de cotxes nous s’estiguin allargant fins a duplicar els d’abans de 2019. Anton Ferraté, gerent de Nikko Center, apunta que dels dos mesos habituals de mitjana, ara s’ha passat a un mínin de 6 que poder arribar fins els 12 mesos.

La problemàtica és que tot i que es continua fabricant vehicles, aquests molts cops no es poden acabar per la manca de components electrònics.

A més cal afegir-hi que la crisi energètica que també arrosseguem des de fa alguns mesos i que ha comportat que els costos de producció també vagin a l’alça, fent de retruc que els preus dels cotxes nous també pugin. Jordi Pros, director comercial del grup Autocam explica també que aquesta situació sumada als terminis d’entrega més llargs han portat a un major interès per els cotxes semi nous i usats. Tot això apunta que la matriculació de cotxes nous aquest 2022 s’està mantenint en xifres similars a l’any anterior.

El cert però, és que moltes persones que s’acosten a comprar un vehicle es trobem amb un plaç d’entrega que es va allargant. És el cas que s’han trobat a l’empresa Instatec, que al febrer van decidir comprar una furgoneta elèctrica, i que segurament no rebrà el vehicle abans del novembre. Cristina Hill

En aquest context, Antón Ferraté apunta que hi ha qui opta per els cotxes usats o semi nous, coincidint també amb una certa incertassa i dubtes a l’hora de quin vehicle nou comprar.

Els concessionaris apunten que la situació, pel que fa als terminis de lliurament es podria normalitzar a mitjans del proper any, i també expliquen que en aquests moments tant a Europa com els Estats Units s’estan construint fàbriques de xips. Una qüestió que hauria d’ajudar a prevenir crisis de subministrament com les que s’han patit aquests darrers mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: