Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca presenta el protocol d’onada de calor

L’Ajuntament de Vilafranca presenta un protocol per a les onades de calor amb refugis climàtics i seguiment de les persones grans més vulnerables.

Després de l’onada de calor, en el primer dia oficial de l’estiu, les temperatures han donat una treva i fins i tot ha plogut una mica. Però les onades de calor es poden anar succeint durant els propers mesos. En aquest context, l’Ajuntament ha presentat un protocol específic que s’activarà quan la temperatura màxima a Vilafranca arribi als 35º amb una previsió de tres dies consecutius o més.
A banda de fer una crida a l’autoprotecció i al sentit comú quan les temperatures s’enfilen com ho van fer la setmana passada, el protocol activarà els refugis climàtics. Seran els casals d’avis del Tívoli i l’Espirall, que també obriran en cap de setmana, i l’Escorxador i la Biblioteca en els seus horaris habituals.

En cas d’onada de calor l’Ajuntament també difondrà consells i informació per a la ciutadania i recomanarà espais oberts amb ombra, bancs i fonts com els parcs del Tívoli o Sant Julià.

D’altra banda, el servei de Drets Socials de l’Ajuntament contactarà amb més de 350 persones majors de 80 anys que viuen soles per informar-les personalment i garantir que estan bé.

El regidor de Drets Socials ha fet la presentació del protocol d’onada de calor al casal d’avis del Tívoli poc abans de la xerrada sobre hidratació que tenia lloc al mateix casal a càrrec de la dietista nutricionista del Servei d’Atenció Primària de l’Alt Penedès i el Garraf Anna Trillas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: