Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès registra més de 40.000 llocs de treball, la xifra més elevada des del 2008

El teixit empresarial de l’Alt Penedès es recupera lentament de l’impacte de la Covid-19 amb un creixement interanual dels comptes de cotització del 2,4%.

Actualment, la comarca compta amb 3.270 empreses. La xifra de persones afiliades segons residència padronal s’enfila fins als 47.892, la segona xifra més elevada des del 2012, i un 3,6% superior a la registrada ara fa un any. El president de la Cambra a l’Alt Penedès, Ramon Giró, destaca aquests resultats. Apunta que , de moment, la comarca ha resistit la crisi de la covid i a la guerra d’Ucraïna, però que la puja de preus i la manca de materies primeres pot acabar afectant.

No obstant això, encara manquen 193 empreses per assolir els nivells prepandèmics, març del 2019. Amb tot, però, el nombre de llocs de treball i el de persones afiliades a la Seguretat Social segueix creixent, assolint-se 41.743 llocs de treball. Així es conclou en l’Informe trimestral del teixit empresarial i mercat del treball de l’Alt Penedès presentat en roda de premsa per la Cambra de l’Alt Penedès i elaborat pel Gabinet d’Estudis Econòmics de la Cambra de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: