Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Torrelles haurà de pagar 1,6 milions d’€ per la urbanització de Can Coral

Les obres es van adjudicar el 2007, i van generar molta polèmica i malestar entre els veïns. El TSJC falla ara a favor de l’empresa constructora per revisió de preus i interessos de demora.

La Sala Tercera del TSJC ha condemnat l’Ajuntament, en sentència ferma, a abonar a l’empresa Building Factory SA la quantitat de 1.613.648 euros per revisió de preus i interessos de demora en les obres de la urbanització de Can Coral.

Recordem que l’any 2007, l’Ajuntament va adjudicar, a dos dies de celebrar-se les eleccions municipals, la urbanització de Can Coral a aquesta empresa per un pressupost de 13,9 milions d’euros. El cost total de l’obra va superar finalment els 21 milions d’euros.

L’Ajuntament disposa d’un termini de dos mesos per abonar la quantitat. El govern actual proposarà davant l’òrgan judicial un pla de pagament anual fraccionat, davant la situació de desamparament en què aquesta sanció deixa a l’administració local.

Cada any Torrelles destina 300 mil euros del pressupost municipal, que és de 2,3 milions, al deute originat pels costos de reparcel·lació. És una herència, segons explica l’alcalde Sergi Vallès, d’una mala gestió del passat que ha suposat un endeutament per Torrelles de prop de 4 milions d’€, dels quals queden per pagar 1,5 milions.

Can Coral continua a data d’avui sense estar recepcionada i tampoc està incrita al Registre de la Propietat. L’Ajuntament està treballant amb la Diputació per elaborar un pla de treball i abordar la modificació del projecte de reparcel·lació de la urbanització que permeti inscriure Can Coral al Registre de la Propietat.

Vallès denuncia que bona part de la documentació municipal del procés d’adjudicació de les obres es va destruir, circumstància que ha multiplicat les dificultats a nivell administratiu i judicial, i que ell i la resta de membres del govern no descarten presentar la dimissió en bloc si se’ls obliga a assumir responsabilitats per aquest cas de l’any 2007.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: