Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP alerta de la pèrdua de collites per les gelades i demana mesures per als afectats

El sindicat adverteix de pèrdues generalitzades arreu del país en pràcticament tots els sectors productius, de la fruita dolça a la seca passant per la vinya i els cultius herbacis.

Unió de Pagesos adverteix de pèrdues de la totalitat de la collita en diversos sectors i territoris a causa de les glaçades de les nits del dissabte 2 al diumenge 3 i del diumenge al dilluns, 4 d’abril a casa nostra. En una primera estimació, el sindicat adverteix de pèrdues generalitzades arreu del país en pràcticament tots els sectors productius, de la fruita dolça a la seca passant per la vinya i els cultius herbacis i demana a l’Administració que faci el seu propi recompte per tal d’indemnitzar correctament la pagesia perjudicada. Al mateix temps, i si es confirmen els danys, el sindicat insisteix en la necessitat d’indemnitzar de manera justa la pagesia afectada, així com per poder aplicar mesures com l’adequació de la fiscalitat de l’IRPF a les pèrdues que es comptabilitzin.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: