Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nou projecte per contribuir a la digitalització dels petits i micro cellers

El Consell Comarcal impulsa un nou projecte per contribuir a la digitalització dels petits i micro cellers de l’Alt Penedès.

El Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès duu a terme el Projecte d’assistència tècnica i formació per a la digitalització de cellers en el marc del programa ‘Treball, Talent i Tecnologia’ de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu d’aquest projecte és impulsar la digitalització dels petits i micro cellers de l’Alt Penedès per millorar la seva competitivitat, alhora que identificar les competències necessàries de les persones responsables del procés de digitalització i els possibles nous llocs de treball que se’n puguin derivar.

Des del Programa ‘Treball, Talent i Tecnologia’, s’han seleccionat tres petits cellers i tres micro cellers per dur a terme aquest projecte pilot d’assistència tècnica i formació per a la digitalització de la ma del Clúster Innovi. L’objectiu és elaborar una guia de treball que permeti extrapolar després l’experiència a la resta de cellers de la comarca.

Els cellers seleccionats en aquesta primera fase elaboren vins tranquils i escumosos de diferents varietats i estan ubicats a 6 municipis diferents: Cal Tiques, a Santa Margarida i els Monjos, Alemany i Corrio, a Vilafranca, Castelo de Pedregosa, a Sant Sadurní d’Anoia, Masia Torreblanca, a Olèrdola, Heretat Can Llopart, a Subirats, i Can Pasqual, a Gelida.

A través de diverses empreses consultores especialistes en diferents àmbits de digitalització, especialment en aspectes de viticultura, enologia, màrqueting i comercialització, es farà una diagnosi de cada celler, es detectaran reptes i es dissenyarà una estratègia a seguir. En aquest procés s’analitzaran totes les operacions, des de la vinya fins a la venda, i es valorarà en quins punts la inversió en digitalització pot aportar més valor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: