Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els paisatges de l’aigua centren el vuitè Congrés d’art, paisatge vitivinícola i enoturisme

El Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPvi) ha presentat el programa de la 8a edició del Congrés d’art, paisatge vitivinícola i enoturisme, que estarà focalitzat en els paisatges de l’aigua.

Després de dos anys sense congrés a causa de la Covid, el CEPvi vol posar el focus sobre l’aigua, un element cabdal en la construcció del paisatge geomorfològic i imprescindible en gairebé tots els àmbits de les nostres vides. L’aigua, un bé escàs que no apareix per art de màgia quan obrim l’aixeta, en un context d’emergència climàtica.

La part acadèmica del congrés es concentrarà els dies 31 de març i 1 d’abril al Vinseum però, al voltant d’aquestes jornades centrals, hi ha programades activitats divulgatives i de promoció de les infraestructures vinculades a l’aigua en l’entorn vitivinícola. Dimarts vinent hi haurà un debat sobre alternatives vitivinícoles davant el canvi climàtic i la projecció de la nova versió de la pel·lícula ‘Vignes dans le rouge’; i dimecres, l’ambientòloga Cori Calero farà la conferència inaugural del congrés, titulada ‘És una emergència! El canvi climàtic: conèixer-lo per combatre’l’.

Les jornades centrals del congrés giraran al voltant de dos grans temes: «l’aigua com a recurs de qualitat i autosuficiència al territori» i «patrimoni i art: la relació amb l’aigua a la Vegueria Penedès».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: