Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Suports a l’aspiració de Vilafranca d’acollir una facultat d’infermeria

El sectors sanitari i de l’ensenyament es mostren molt satisfets davant la possibilitat que Vilafranca pugui acollir una facultat d’infermeria vinculada a la Universitat Rovira i Virgili.

Divendres Penedès TV avançava la notícia que Vilafranca aspira a acollir una facultat d’infermeria de la Universitat Rovira i Virgili. L’alcalde Pere Regull confirmava que és una possibilitat en la que s’hi està treballant davant la necessitat de més infermeres a Catalunya i que la Generalitat ha ampliat el pressupost per crear 600 places noves d’estudis d’infermeria.
El gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf, Josep Lluís Ibáñez, explica que de la seva part han recolzat el projecte perquè entre els seus objectius hi ha també els de potenciar els estudis sanitaris de les dues comarques.
Des de la Universitat Rovira i Virgili han declinat fer, de moment, declaracions, perquè encara no s’ha signat ni el conveni amb l’Ajuntament, ni l’acord amb la Generalitat, i consideren que ara per ara el projecte no és més que un desig.
D’altra banda l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca ja ofereix des de l’any 2008 un grau mig d’auxiliar d’infermeria i des d’aquest mateix curs un grau superior en documentació i administració sanitària. La cap d’estudis de l’institut, Carme Piñol, va saber del projecte de facultat a través de Penedès TV i ho considera una molt bona notícia.
Des de l’Institut es veu amb molt bons ulls el que podria ser una oportunitat per ampliar estudis i més quan es tracta d’una oferta que ara com ara té molta sortida laboral.
També des del Consorci Sanitari el doctor Ibáñez destaca que la formació comptaria amb la possibilitat de tenir a disposició els 3 hospitals per a les pràctiques.
Fins el mes d’abril no es coneixerà la decisió de la Generalitat, però la proposta de Vilafranca es planteja per poder iniciar el curs el setembre d’aquest mateix any, inicialment a les instal·lacions de l’Enològica amb un primer grup de 40 alumnes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: