Diumenge, 16 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La millora de la C-15 i el bus a la UAB, reptes en la mobilitat per carretera a Vilafranca

Les obres de millora de la funcionalitat i la seguretat viària de la C-15 van començar el passat mes de desembre i s’allargaran fins a finals del 2023.

En el tram Vilafranca – Capellades, de 21’5 km i on es registra un trànsit al voltant dels 15.000 vehicles diaris, els treballs consisteixen en la implantació d’un tercer carril a la carretera, de manera que quedi una secció 2+1. Els dos sentits de la circulació estaran separats per una barrera física, per intentar evitar el risc de xoc frontal o frontolateral. Les zones d’avançament s’aniran distribuint de forma alterna amb intervals regulars i equilibradament al 50% per sentit. En concret, hi haurà sis trams d’avançament en sentit Igualada i set en sentit Vilafranca.

El secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, explica que les obres s’han planificat de manera que no s’hagi de tallar el trànsit.

El que sí està tallat des d’aquest passat dijous i durant dues setmanes és el camí de la Serreta a l’alçada del pas inferior sota la C-15. L’accés al barri es fa ara per l’enllaç de Vilafranca Centre.

En relació precisament a la C-15, la Generalitat ha confirmat que implementarà un servei de transport per carretera en prova pilot per unir les capitals de l’Eix Diagonal. Serà durant el segon semestre d’aquest mateix any, si les obres ho permeten.

La comunicació en transport públic per carretera s’enriquirà també amb l’esperat nou servei universitari que enllaçarà Vilafranca, Sant Sadurní i Gelida amb la Universitat Autònoma de Barcelona i noves expedicions en hores punta en els serveis de bus entre Vilafranca i Barcelona.

En paral·lel, com ja es va avançar la setmana passada, el Departament de Territori està analitzant la comunicació en transport públic de l’Alt Penedès amb els hospitals del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf. Un servei que podria estar llest en 6 mesos, segons va avançar la setmana passada el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Xavier Lluch a la nostra redacció.

Finalment, Territori va anunciar al darrer Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès que es posarà en marxa un projecte de millora de l’estació d’autobusos de Vilafranca en el marc dels fons NextGenerationEU.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: